19th EDSO CONGRESS blev afholdt i Grækenland, og næste 20th EDSO CONGRESS 2020 bliver i København

European Deaf Sports Organization holdte den 18.-19. oktober deres 19th kongres i Heraklion på Kreta med deltagelse af 90 deltagere fra 33 lande.

Danmark var repræsenteret med formanden Louise Peitersen og sekretariatschef Joachim Thor Krøyer. Kongressen var med forskellige punkter på dagsorden bl.a. årsberetninger, fremlæggelse af årsgrenskaber for 2016 og 2017, indkomne forslag til ændringer, struktur og fornyelser fremadrettet, foredrag om EUD / erasmus projekter, valg af ny bestyrelse frem til 2022, og beslutning om placeringen af 20th EDSO Congress 2020.

Kongressen blev afholdt under gode rammer på Hotel Atlantis i Heraklion, men selve afholdelsen af kongressen var præget af mange afbrydelser og problemer, og det skyldes mest at EDSO bestyrelse ikke hele tiden har været godt nok forberedt på de mange ting som dukkede op undervej løbende, hvilket også var til en stor irritation for mange lande. Men det lykkedes alligevel kan komme igennem hele dagsorden, og der er blevet valgt en ny præsident efter Bjørn Roine fra Norge ønskede at stoppe efter mange års tjeneste i EDSO, og valg af bestyrelsesmedlemmer for perioden 2018-2022:

President, Iosif Stavrakakis (Grækenland)

Vice President, Guido Zannecchia (Italien)

General Secretary, Philip Gerrard (England)

Member, Jan van den Braembussche (Belgien)

Member, Ota Pansky (Tjekkiet)

Member, Niall Fearon (Irland)

Member, Vacancy

 

Den sidste plads er ledig efter Alexander Romanstov fra Rusland ikke fik de nødvendige stemmer for genvalg til EDSO bestyrelse. Den nye bestyrelse vil arbejde på at finde en anden kandidat, måske kvindelig bestyrelsesmedlem som var en af kongressens store samtale emner om at få flere kvinder ind fremadrettet, som også skal være med og skabe indflydelse i sportens verden i hele Europa.

IMG_1233.jpg

 

EDSO havde til kongressen en overraskelse til alle medlemslande, da der er blevet udgivet en ny bog ’The Deaf Sport Movement in Europe’ som er lavet af Urban Mesch fra Sverige. Det er en flot og spændende bog som fortæller om hele historien fra starten til dags dato, hvordan sporten i døveidrætten har udviklet sig igennem de mange år. Det er muligt at købe bogen på senere tidspunkt, og skulle der være nogen som er interesseret i at læse og evt. købe bogen, så kontakt Dansk Døve-Idrætsforbund.

IMG_1235.jpg

Som det sidste punkt på dagsorden, hvor skal 20th EDSO Congress afholdes henne? Danmark havde forinden sendt ’The Bid to host 20th EDSO Congress 24.-25. July 2020, Copenhagen, Denmark’ til EDSO, som vi I samarbejde med Crowne Plaza Copenhagen Towers har planlagt I de sidste par måneder. Der var en stor opbakning fra alle medlemslande, og dermed har Danmark fået tildelt værtskabet for 20th EDSO Congress 2020. Det glæder os, også at Dansk Døve-Idrætsforbund fortsat arbejder på at tiltrække store events til Danmark, og det er kun muligt at gøre dette igennem vores gode samarbejdspartnere i Danmark – som på gang på gang støtter forbundets arbejde.

 

/JTK

 

 

20 marts 2019

Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) har den store glæde at udskrive DM i bowling for døve anno 2019. Dette års DM vil foregå i Odense Bowlinghal fra 8. juni til og med 9. juni. Der...

13 marts 2019

Vores kvindelige futsallandshold søger nye spillere til truppen, som har lyst til at være en del af fællesskabet og samtidig øge konkurrencen på holdet.

 

For at...

27 februar 2019

Lørdag den 23. februar blev DM i futsal afviklet på Castberggård.

For første gang siden 2015 var fire hold tilmeldt, og der var lagt op til et spændende mesterskab...