4-3 nederlag til futsalkvinderne efter tæt kamp mod Rusland

Det var en uhyrlig tæt affære som ventede tilskuerne i Pirkkahalli i dag, i den første danske gruppespilskamp mellem Danmark og Rusland.

De danske kvinder gik på banen og udviste stor vilje og kampgejst. Danmark kom på 0-1 allerede tidligt inde i første halvleg. Efter et flot kontraangreb, kunne Anni Villadsen sætte bolden tværs over mod den fjerne stolpe.

Det varede dog ikke længe før at russerne begyndte at få et lille overtag på kampen, og da et langskud mod danskernes mål blev rettet af i målfeltet, stod målvogter Dorthe Jensen helt magtesløs og så bolden trille i nettet til 1-1.

Efter det tilfældige russiske mål, begyndte de russiske spillere at lægge højt pres på danskernes banehalvdel – man kunne fornemme temposkiftet, og hvordan hele spillet blev sat et gear op. Med det høje presspil formåede russerne at sætte yderligere 2 mål på tavlen, og kampen stod herved 3-1 inden der blev fløjtet til halvleg.

 

I de første 10 minutter af 2. halvleg kæmpede begge hold med at få spillet til at flyde. Der blev gået hårdt til bolden og fysisk på kroppen, og man kunne til tider mærke intensiteten i nærduellerne, som stod man selv på banen. Som tiden gik begyndte Russerne at lave flere tekniske fejl. Danmark var i gang med at finde det gode spil frem igen. Efter flere store chancer fra danskernes side, lykkedes det endnu engang Anni Villadsen at tilkæmpe sig et mål. Denne gang ved at banke bolden hårdt op i det lange hjørne.

Mod slutningen af kampen viste danskerne deres store potentiale, ved at sætte et klasseangrebsspil op, som fuldstændig gennemspillede det russiske forsvar. Emma Tietze afleverer den bagud til Maria Buch Klausen, som hurtigt slår en lang flad aflevering ned mod højre hjørne. Her får Sarah Lind Nielsen smidt bolden ind på tværs af feltet, hvor Emma Tietze får sat sidste fod på og sender bolden sikkert i mål.

Desværre nåede tiden at rinde ud, og Rusland trak en kneben sejr hjem, efter en kamp med masser af fight fra begge hold.

 

Efter kampen udtaler landstræner Jesper Bang-Madsen:

“Jeg synes at vi spiller en super god kamp. Vi står godt på banen, og får lukket ned for det høje pres, som russerne kommer med. Det er ligesom om at vi falder lidt i niveau i slutningen af 1. halvleg, som russerne får udnyttet ved at sætte to mål ind. Vi formår i pausen at få justeret nogle ting, og siger til spillerne at vi går ind til 2. halvleg, med tro på at vi kan vende kampen. Dette lykkedes, og det er faktisk os som har momentum det meste af 2. halvleg.

Russerne formår ikke at få deres spil til at fungere, og de laver flere og flere tekniske fejl. Jeg synes at vi spiller en virkelig flot 2. halvleg. Derfor er det også ekstra ærgerligt at stå her bagefter, og føle at vi godt kunne have fortjent at få point fra kampen. Der er selvfølgelig altid plads til forbedringer, men overordnet synes jeg, at vi spiller en rigtig god kamp, og vi lykkedes med mange af de ting som vi har arbejdet på, frem mod kampen.”

 

Danmark spiller sin næste kamp mod England i morgen, lørdag den 8. december kl. 16:30 dansk tid.

 

/NK

21 juni 2019

Dansk Døve-Idrætsforbund har fået et par henvendelser om ikke vi skulle arrangere en kombineret skirejse med Vinter Deaflympics i Italien. Vi synes idéen er rigtigt god, men vi...

09 juni 2019
Danmark formåede desværre ikke at gå videre til kvatfinalen. Holdet har...
08 juni 2019

Skuffelsen var til at tage og føle på da slutfløjtet lød i Danmarks sidste gruppekamp mod Irland. Danmark tabte 0-3 og missede derfor muligheden for at spille sig videre til ...