Dansk Døve-Idrætsforbund - DDI

Forside > Bredde > BUM
Sidste nyt

25. april 2014

DDI - Fodbold NYT

23. april 2014

DDI - Bowling Nyt

23. april 2014

DDI - Badminton NYT
>Flere nyheder

BUM

Historien bag BUM

Noget som de fleste børn og unge ser frem til, er børne- og ungdomsidrætsmesterskaberne - også kaldes BUM. Det afvikles hvert år skiftevis mellem klubberne.

Børne- og ungdomsidrætten har gennem årene været mere eller mindre tilfældigt organiseret, da døveskolerne i sin tid selv varetog en stor del af døve børns idrætsinteresserer. Det foregik på den måde, at gymnastiklærerne selv tog dem med til stævner, og siden til skoleidrætsmesterskaber fra omkring 1956 til 1964.

Fra 1970 lykkedes det DDI sammen med døveskolerne at få skoleidrætsstævnerne ind i en regelmæssig rytme med stævner en gang om året. Efterfølgende blev navnet ændret til Skolemesterskaber med en inddeling af aldersgrupper fra 10-18-årige, og med stævner 2 gange om året. Atletik, fodbold og svømning om foråret samt badminton, bordtennis og håndbold om efteråret.

Børne- og ungdomsidrætsmesterskaberne som det hed i 2005, gik over til at blive delt i to. JuniorBUM for de 10-13-årige og TeenagerBUM for 14-18-årige. Der var flere årsager til, at man valgte at dele mesterskaberne. For det første var det med tiden blevet for stort med for mange deltagere i forhold til den sportslige værdi og ressourcerne derefter. For det andet var det sociale og fysiologiske forskelle. Og for det tredje var det svært at skaffe kvalificerende ledere og frivilige.   

Men i takt med udviklingen med færre og fære børn på døveskolerne, har det været nødvendigt at lægge mesterskaberne sammen igen.

Sidste gang BUM blev afviklet var medio maj 2009 på Pårup skole i Odense, hvor Viking var vært.

                                             Nyheder fra bredde

28. august 2013

Du kan nå det endnu!

Kalender for bredde

6.-9. August 2014

Sportsfestival

7.-9. november 2014

Mixstævnet

Interesseret i ældre nyheder og andre begivenheder? Gå til Nyhedssiden eller Kalendersiden og vælg kategorien "Bredde"
Copyright © Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI)