Dagbog fra Brasilien (VM), dag 10-12 - Helle Brixen

Nu bringer vi nyheder fra dag 10-12 fra Helle’s dagbog, god fornøjelse.

Dag 10 - 18. juli

Dagen i dag stod i taknemlighedens tegn.

Vi spillede en uofficiel venskabskamp mod Ecuador i dag, men deres hold var blevet stærkt reduceret, så derfor fik de forstærkning af Matilde og Ditte fra vores trænerteam samt Anni, en af vores spillere og derudover byttede vi målmænd. Ecuador var simpelthen SÅ taknemmelig for at de måtte låne spillere så vi alligevel kunne gennemføre venskabskampen. Jamen selvfølgelig, vi vil bare gerne spille håndbold og danne venskaber her ved dette VM. Hvis man kan give andre en god oplevelse samtidig, hvorfor så ikke bare gøre det. Efter kampen blev der taget en del billeder. Ja ja vi er altså lidt populære hernede. Inden vi kunne få lov at gå fra banen, kom alle de frivillige fra universitet og spurgte om vi kunne spille lidt håndbold sammen med dem…. Jo selvfølgelig (al begyndelse er svær) men det var så sjovt og alle havde en god oplevelse. Jeg er sikker på at de fleste vil huske Dinamarca (Danmark på portugisisk) efter dette VM.

Alle disse venskaber som såvel døve, hørehæmmede og hørende knytter ved dette VM kan kun lade sig gøre fordi vi har 2 ekstrem dygtige tolke, Christine og Maria, med os på denne her tur samt André og Anni. De får virkelig afprøvet deres færdigheder hernede. Her så mange sprogkoder, (man skal huske på at alle lande har hver deres tegnsprog) og det er også en fordel at kunne internationalt tegnsprog. Tolkene skal stemmetolke, tegnsprogtolke, skrivetolke, de skal snakke engelsk, portugisisk. Vi er alle dybt imponeret af deres arbejde. Det er vi taknemmelig for.

Dag 10 lille.jpg

Dag 11 - 19. juli

Så langt så godt. Vi er lige kommet tilbage til vores hotel, og jeg har brugt ALT min energi for i dag. Allerede fra morgenstunden af begynder det at krible lidt i maven, og man føler sig ikke særlig sulten. Spillerne og trænerteamet glædede sig vildt til at skulle spille i dag. Efter morgenmaden tog flere ud på shopping, det er jo dejligt afstressende, mens André og jeg tog til TD møde på det andet hotel. Der blev spist en sen frokost og allerede kl 15.00 tog vi bussen til hallen, da Ditte og Matilde endnu en gang havde lovet at hjælpe Ecuador i en venskabskamp mod Brasilien. Mens vi så venskabskampen blev der lige tid til en gang massage. Uh altså de sommerfugle der rumsterede i maven, var begyndt at vågne. Samtlige spillere var dybt koncentreret i opvarmningen. I vores oplæg til dagens kamp mod Tyrkiet, blev der beordret fuld fart frem samt til at give den max gas. Det leverede spillerne til fulde. Vi så os aldrig tilbage efter de første 10 min af kampen. Tyrkiet blev kørt over med 29-10 og det var en kæmpe forløsning for os alle, nok mest for mig. Nu er vi SÅ klar til semifinalen mod Rusland i morgen, kampen er allerede kl 19.00 dansk tid og vi håber I ser med. Vi blev i hallen lidt efter kampen og vi er altså stadig lige så populær om ikke mere. Rigtig mange vil have taget billeder med spillerne.

Dag 11 lille.jpg

Dag 12 - 20. juli

”Det skal gøre ondt, før det gør godt”, siger et ordsprog. Mulig fortolkning: ”Der skal arbejdes for sagen”. Det er lige nøjagtig det vi har gjort hernede, vi har arbejdet stenhårdt på at nå vores mål… og det har vi faktisk nået i dag ved at vinde semifinalen. Vores mål var at vinde medaljer, at vi skulle komme hjem med metal. En har skrevet ”Når målet er nået, skal det fejres. Del en flaske champagne med dine holdkammerater eller noget andet, der tydeligt markerer, at du har nået dit mål og er klar til større mål.”

Vi venter med champagnen og sætter et nyt større mål, vi vil vinde guld og vi vil arbejde stenhårdt for at nå det og SÅ skåle i champagne.

Vi er så småt ved at være lidt slidte efter kampen i dag, der er mange som er lidt småskadet, har ondt her og der, men vi har et fælles mål at arbejde hen imod i morgen og det kan mærkes på humøret og stemningen. Vi har været SAMMEN i dag på en lidt anden måde end ellers. Vi var alle sammen i hallen efter kampen, vi spiste allesammen sammen her til aften og imens jeg skriver dette opslag, kan jeg høre ude på gangen at vi hygger sammen. I morgen skal vi stå sammen og synge nationalsangen for sidste gang ved dette VM. Vi glæder os SÅ meget til at spille de sidste 60 min. og vi vil kæmpe til sidste fløjt for at nå vores nye mål.

Dag 12 lille_0.jpg

21 juni 2019

Dansk Døve-Idrætsforbund har fået et par henvendelser om ikke vi skulle arrangere en kombineret skirejse med Vinter Deaflympics i Italien. Vi synes idéen er rigtigt god, men vi...

09 juni 2019
Danmark formåede desværre ikke at gå videre til kvatfinalen. Holdet har...
08 juni 2019

Skuffelsen var til at tage og føle på da slutfløjtet lød i Danmarks sidste gruppekamp mod Irland. Danmark tabte 0-3 og missede derfor muligheden for at spille sig videre til ...