Danmark slutter af med en 4-1 sejr over Norge

Danmarks sidste kamp ved 5th EC Futsal 2018 blev placeringskampen om 11.-12. pladsen mod Norge.

1. halvleg var præget af at danskerne de seneste kampe havde mødt hård modstand, hvilket kom til udtryk i Danmarks manglende selvtillid og tempo på banen. Det lykkedes sågar nordmændende at bringe sig på 0-1 efter et kontra. Danskerne rejste sig heldigvis hurtigt efter de var blevet sat tilbage, og begyndte at stå længere fremme på banen. Før pausen fik udlignet til 1-1.

Efter pausen satte danskerne tempoet op, og så fik Norge svært ved at følge med. Kort inde i 2. halvleg fik Danmark igen sat bolden i mål, og danskerne så sig ikke tilbage. Kampen endte 4-1 til Danmark.

Dansk Døve-Idrætsforbund har samlet et par reaktioner nedenfor, for at få sat nogle ord på danskernes egne følelser og tanker efter kampen i går, og samlet omkring dette års slutrunde.

 

DSC_0497.jpg

 

Landstræner Jesper Bang-Madsen fortæller:

”Vi spillede for langsomt i 1. halvleg. Jeg synes at vi var et klart bedre hold, men vi undervurderede os selv og satte tempoet for lavt fra starten af kampen. Vi træf ikke gode beslutninger, og selvom vi fik tilspillet os en masse chancer, fik vi ikke udnyttet dem. Vi var simpelthen ikke skarpe nok. Norge straffede os på et kontramål i 1. halvleg, men heldigvis fik vi scoret og udlignet før pausen, hvilket bragte os tilbage på rette kurs.

Omvendt synes jeg at vi kom langt bedre ind til 2. halvleg. Vi fik udnyttet nogle muligheder, og fik lavet nogle gode mål. Vi havde mere styr på spillet og vores førsteberøringer sad i skabet. Der kom mere tempo på, men stadig var vi ikke skarpe nok. Vi havde masser af chancer som vi ikke fik scoret på. På trods af det, så var det jo super dejligt at vi kunne slutte af med en sejr.

Overordnet set er det jo dejligt at slutte turneringen af med en sejr, men placeringen taget i betragtning er vi selvfølgelig skuffet, da vores målsætning var at kvalificere os til næste års VM, ved at blive blandt de otte bedste i år. Det missede vi desværre. Til dels fordi vi ikke var skarpe nok foran mål, og dels fordi vi ikke havde heldet i de afgørende kampe. Jeg er selvfølgelig super ærgerlig over at vi ikke fik opfyldt vores mål. Vi skal hjem og søge efter nye spillere, så vi kan gøre truppen bredere, og få nogle flere strenge at spille på.”

 

Målvogter Dorthe Jensen beskriver danskernes præstation ved EM med blandet følelser:

”Min samlet mening om vores præstation igennem slutrunden er, at vi generelt har kæmpet godt for hinanden. Vi har gjort hvad vi kunne. Selvfølgelig er resultatet en anden ting at snakke om, men ingen af os havde alligevel forventet at vi ville få en topplacering. Jeg synes at vi skal huske at rose os selv, for det arbejde vi har gjort, trods alt. Personligt mener jeg at vores bedste præstation var i den første kamp mod Rusland. I den kamp samarbejdede vi rigtig flot og får mange ting til at lykkedes. Det var den første kamp i turneringen – hvis vi havde vundet den, så havde det muligvis set anderledes ud i sidste ende.

Placeringskampen mod Norge var vores værste præstation. Det var som om vi fra start var bange for at tabe endnu en kamp. Vi var alt for forsigtige, men det viste sig jo – som vi også godt selv vidste – at vi var et klart bedre hold end Norge. Vi skulle lige overbevise os selv om det på banen, og så kom vi stærkt ind til 2. halvleg. Dog har vi brændt alt for mange chancer under dette års EM. Det er helt klart noget vi skal hjem og arbejde på.”

 

DSC_0393.jpg

 

Anfører Maria Buch Klausen siger til slut:

”Jeg synes det har været en meget uheldig slutrunde, hvor vi ikke rigtig har haft heldet med os. Før EM vidste vi godt at vi var kommet i en svær gruppe, men vi kom stadig ind til slutrunden med troen på at det godt kunne lykkedes. I de første tre puljekampe var vi flere gange tæt på. Dette viser resultaterne jo i kampene mod Rusland og Holland. Begge kampe taber vi med ét mål. Vi havde bare ikke marginalerne med os.

Jeg er stolt af holdet, som har kæmpet så flot hele vejen igennem, og jeg er glad for at vi formår at hive en sejr hjem i den sidste kamp mod Norge. Til sidst vil jeg gerne sige tak til alle som har været med omkring holdet, både træner- og lederteamet og Dansk Døve-Idrætsforbund. De har alle gjort et fantastisk stykke arbejde. Og selvfølgelig skal der også lyde et stort tak til de fans som kom til Finland for at støtte og heppe på os.”

 

På vegne af hele holdet vil Dansk Døve-Idrætsforbund gerne uddele en stor tak til alle som har været med til at støtte holdet, ved at donere et støttebeløb på sponsor.me. Ligeledes vil vi gerne takke Bilens ven v/ Susie Lieber Heilstrup for at sponsere chokolade, druesukker og myslibarer. Sidst men ikke mindst skal der også lyde et tak til Oticon Fonden.

 

/NK

21 august 2019

European Deaf Sports Organisation har valgt den tidligere DDI-formand, Louise Peitersen, ind i deres bestyrelse.

Det sker efter at EDSO har haft et ønske om et mere...

15 august 2019

Landstræner for futsalkvinderne, Jesper Bang-Madsen, har i sommers valgt at opsige sin post. Det sker efter at Jesper har følt at det nu var tid til at prioritere andre ting....

12 august 2019

Sidste nyt fra Taiwan.

 

Siden sidst har der været spillet TEAM. Danmark kunne ikke være med da holdet var på 4 herre og 1 dame. Men score i de 6 serie tæller med...