Dansk deltagelse ved DCL Futsal U21 i Göteborg

15 futsalhold fra hele Europa var samlet i Göteborg den 4-6. Oktober, for at deltage i Deaf Champions League (DCL) Futsal U21. 

Blandt de 15 deltagende hold, var danske IK Viking at finde, som bestod af en række helt nye ansigter inden for sporten, samt et par med landsholdserfaring under Dansk Døve-Idrætsforbund. Holdet indledte turneringen i gruppe C, kun iblandt to andre hold, eftersom der var kommet et afbud fra det fjerde hold i puljen.

IK Viking fik en decideret hård start på turneringen. Første nederlag lød på 5-1 imod italienske Real e Non Solo, og den efterfølgende dag var det Barnet DFC fra England, som med en sejr på 4-0 over danskerne, definitivt slukkede for det danske holds håb om at kvalificere sig til kvartfinalen. Dette betød at IK Viking sluttede på 3. pladsen i gruppe C, og derfor skulle spille med om 9.-12. pladsen.

Hård modstand betød igen at holdet tabte yderligere to kampe, hvilket resulterede i en 12. plads til de danske vikinger.

Men selvom IK Viking ikke stod for det bedste spil under turneringen, så bemærkede det danske hold sig alligevel på en anden – og ikke mindst ligeså værdsættende – måde på banen. Under præmieoverrækkelsen blev holdet nemlig tildelt turneringens Fair Play-pris for deres moralske og godsindet opførsel hele vejen igennem turningen.

 

Det blev IK Vikings første modstander fra gruppe C, Real e Non Solo, som stak af med guldet, efter en spændende finalekamp som blev afgjort på straffespark. Modstanderen i finalen var svenske I.K. Hephata Stockholm. 

 

Vikings deltagelse til DCL Futsal U21 blev støttet af Dansk Døve-idrætsforbund via Oticon.

 

Du kan i øvrigt læse meget mere om Vikings egen beskrivelse af deltagelsen på deres hjemmeside her

Du kan desuden se flere resultater fra DCL her

 

Billedet er udlånt fra IK Viking

/AK & NNK

 

24 maj 2019
Dansk Døve-Idrætsforbund har udtaget Lasse Emil Nielsen (Døves Idrætsklub START) til at repræsentere Danmark ved European Deaf Golf Championships 2019 i Sverige. EM skal...
23 maj 2019

Er du nysgerrig på at få et dybere indblik i Dansk Døve-Idrætsforbunds arbejde, samt vide mere om hvilke spændende opgaver og aktiviteter som forbundet var omkring det...

21 maj 2019

Lørdag den 11. maj gennemførte Dansk Døve-Idrætsforbund klubseminar og søndag den 12. maj repræsentantskabsmøde, begge foregik på Hotel Scandic i Vejle.

Der kom 13...