Herrelandsholdet kvalificerede sig desværre ikke til EM i futsal

DDIs herrelandshold i futsal har netop været i Fribourg i Schweiz for at spille kvalifikationsturnering for at komme med til EM i futsal. Det lykkedes ikke holdet at kvalificere sig da det blev til 2 nederlag og en enkelt sejr.

Slutstilling:
1. England 7 point
2. Schweiz 7 point
3. Danmark 3 point
4. Slovakiet 0 point

Resultater:
Danmark vs. England 4-6
Schweiz vs. Slovakiet 6-3
England Schweiz 2-2
Slovakiet vs. Danmark 6-9
England vs. Slovakiet 14-0
Danmark vs. Schweiz 3-8

Foto 1.jpg

Det er selvfølgelig rigtigt ærgerligt fordi EM i futsal samtidig er der hvor man kan kvalificere sig til VM i futsal, og det har Danmark nu ikke mulighed for. Holdet var ellers godt forberedt og alle virkede klar på opgaven. Holdet tog til en dag før de normalt ville gøre for at være helt klar til kampene, og efter et godt træningspas fredag aften hvor alle virkede meget skarpe var holdet virkelig klar til at kæmpe for DDI og Danmark.

Lørdagens første kamp skulle spilles mod England, og englænderne viste sig at være stærke, både taktisk og teknisk. Men ikke bedre end at havde det været et dansk hold der havde været 100% fokuseret hos sig selv, kunne man sagtens have vundet denne kamp, hvilket specielt 7 minutter i 2. halvleg viste. Det var dog et dansk hold fyldt med nerver der spillede og disse nerver gjorde flere gange at spillerne tog forkerte beslutninger som kostede mål til englænderne. Det danske hold kom desværre først rigtigt i gang da de var bagud 5-1, det var for sent og man måtte indkassere et nederlag på 4-6.

Nedelaget i den første kamp og resultaterne i de andre kampe betød at holdet nu skulle vinde de to sidste kampe for at kvalificere sig til EM. Holdet klarede den første del i aftenkampen mod Slovakiet, hvor holdet til tider spillede flot futsal (men også havde mentale udfald) og til tider rædselsfuld futsal. Når de danske spillere var fokuserede og spillede det bold vi har set til samlingerne, var slovakkerne degraderet til kegler. Og når danskerne fik udfald lukkede mål ind på samlebånd. En pauseføring på 4-2 blev på få minutter i anden halvleg ændret til 4-4 og endda også 5-4 til slovakkerne. En af de ting der er blevet arbejdet på i den danske trup er at stå sammen i modgang og det må man sige at spillerne gjorde fra stillingen 5-4, de vendte kampen og vandt 9-6, igen på flot dansk spil og på viljen til sejr.

Der var nu lagt op til en finale mod hjemmeholdet Schweiz. Landstræner Per Sørensen valgte en helt ny tilgang til kampen, oplægget handlede ikke længere om vigtigheden af resultatet, men om at lege futsal, at nyde spillet og være tilstede. Det var meget tydeligt for trænerteamet at de danske spillere var nervøse og det skulle desværre vise sig at det ikke lykkedes at pille denne nervøsitet ud af spillerne. Flere spillere spillede kampen som om de var limet fast til gulvet i hallen. Men man må give dem at de kæmpede hver især med det de har. Nervøsitet og angst kan gøre mærkelige ting ved mennesker, og nogle blev meget ramt.

Danmark tabte kampen og er derfor ikke kvalificeret til EM i futsal. MenDDI og herrelandsholdet vil meget gerne ønske kvindelandsholdet tillykke med deres kvalifikation, og vi er også klar til at heppe på kvinderne.

Jeg fangede landstræner Per Sørensen i lufthavnen i Zürich på vejen hjem og stillede ham tre spørgsmål:

1. Per Sørensen er du skuffet over den manglende kvalifikation?
Personligt er jeg ikke skuffet, på spillernes vegne er jeg meget meget skuffet. Jeg under disse gutter noget succes. De arbejder hårdt, de betaler selv for samlinger og rejser (nogle af dem selvfølgelig med flot støtte fra deres klubber). De kommer samling efter samling og arbejder engageret og didikeret, de møder op med en kæmpe læringsvillighed og så bliver vi ramt af nerver. Når jeg forestiller mig hvor ondt det gør i mig på deres vegne, tør jeg slet ikke tænke på hvor ondt det gør inde i dem. Trods den manglende kvalifikation er jeg stadig mega stolt af mine spillere, jeg er super glad for det team der er omkring holdet, og den store opbakning der er fra DDI.

2. Hvad er planerne så nu omkring holdet?
Futsalholdet består jo for næsten alles vedkommende også af fodboldholdet (altså 11 mands udendørs). Så hvis jeg starter med at svare omkring futsalholdet, så ligger der nu mange timers arbejde før vi i 2020 skal være værter ved NBM og byde de andre nordiske og baltiske lande op til kamp på dansk grund. Her vil vi være klar og vise alle vores danske tilskuere hvad vi er lavet af. Vi arbejder på flere ting omkring futsalholdet og der vil om ikke så længe komme nogle nyheder som vi synes er fantastiske. Spillerne skal nu samtidig gøre sig klar til en vigtigt kvalifikationskamp mod Ukraine i 11 mands fodbold i juni måned, og hvis ikke den kamp falder ud til dansk fordel, så ligger der en altafgørende kamp i efteråret 2018 om at komme med til EM 2019 i Grækenland. 

3. Har du overvejet at kaste håndklædet og give op?
NEJ, ikke et sekund. Jeg elsker at arbejde med dette hold, de mennesker som er med omkring holdet elsker at arbejde med dette hold, vi giver ikke bare op på grund af lidt modgang. Jeg har set hvad disse spillere kan, og jeg skal nok finde nøglen til hvordan jeg kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Alle lederne omkring holdet har givet deres ja til at være med mindst til og med Deaflympics 2021. Så længe DDI tror på mig og spillerne tror på mig, så arbejder jeg videre for at få det danske hold til at eksplodere i et flot fyrværkeri. Holdet har en god alder og der kommer lige nu nye spillere til, så jeg tror på et flot resultat senest i 2021 i enten futsal eller fodbold.

Per tager nu selv ordet:
Her til sidst vil jeg gerne sige tak til DDI hovedbestyrelse for jeres flotte arbejde med at få rejst DDI til det det er i dag, og for jeres store tiltro til de landstrænere der er i forbundet. En stor tak til dig Joachim Krøyer for dit flotte arbejde med specielt eliten i DDI, men så absolut også dit flotte arbejde for bredden. Morten Ulrik Kristensen, Johnny Møller, Martin Kristensen, Daniel Jespersen, Rasmus Munk, René Sivertsen og Henrik Kullas det er en kæmpe fornøjelse at have jer med omkring landsholdet når der er samlinger i Danmark både til futsal og fodbold, I gør et meget flot arbejde for disse gutter. Til spillerne op med hovedet, på med JA hatten, der er ingen grund til at kigge bagud, vi skal ikke den vej. Vi ses til samlinger. Og til jer som blev skadet på turen, rigtigt god bedring.
 

DDI slutter af med at sige tak til alle, også til fonde, sponsorer og samarbejdspartnere m.fl. som har gjort det muligt at DDI fortsat kan deltage i internationale sportsbegivenheder, og DDI har fortsat et mål som hedder medaljer til Danmark.

/JTK

 

21 januar 2019

Dansk Døve-Idrætsforbunds (DDI) herrelandshold i fodbold har i weekenden d. 18. – 20. januar...

21 januar 2019

'DDI byder Trine Tønnesen velkommen som medie- og kommunikationsmedarbejder i en praktikantperiode i forbundet frem til april 2019. Det glæder os, at der er en stor...

15 januar 2019

En stor tak til alle 20 deltagere som deltog i træningssamlingen ”Løb og nå dit mål” i weekenden.

Der var løbere på forskellige niveauer som deltog – deltagerne ved...