Mindeord over Jørgen Lysholm Jørgensen

Af Christine Janssens og Jessica Rohde (tidligere formænd for DDI)

Det var med sorg vi modtog meddelelsen om Jørgens bortgang d. 25.december 2017.

Vi har haft den store ære, at arbejde sammen med Jørgen i DDI gennem flere år og vi kom til at kende ham, som en person med en glødende passion for døveidrætten og i særdeleshed fodbolden. Han kunne til enhver tid forbavse os med at komme med nøjagtige resultater, individuelle målscoringer af spillerne, der lå flere år tilbage – vi oplevede også, at de informationer til tider gik årtier tilbage.

Jørgen var utrolig godt inde i reglementet og kunne straks pege på de steder i reglementet, som var aktuelle til bestyrelsesmøderne uden at slå det op først. Det var en meget stor hjælp for resten af bestyrelsen, for det sparede en del tid og derved kunne der fokuseres på selve kernen i diskussionen.

Jørgen havde sin helt egen særegne måde at være på, hans humor var til tider temmelig sort og han kunne godt finde på at lave sjov med os i bestyrelsen samtidig med at han havde en veludviklet situationsfornemmelse, for hvornår man kunne tillade sig at sige tingene på det rigtige tidspunkt.

Christine husker især, at når hun og Jørgen skulle køre på klubbesøg i Jylland i hans grønne Opel, så var der altid dømt kaffepause på Langeskov rasteplads, der blev kaffekanden og et par krus fisket frem fra bilen og derefter stod den næste halve time på hyggesnak.

Jessica var ude at rejse med Jørgen til EDSO kongressen 2002 i Amsterdam, der faldt samtidig med EM i svømning og det står tydeligt i erindringen, at Jørgen var dybt vellidt og respekteret i EDSO. Han kunne snakke med alle uanset hvor de kom fra. Året efter var Jørgen og Jessica til ISCD kongressen i Sundsvall, hvor der var Winter Deaflympics. Her overværede vi bl.a. curling, hvor Jørgen her kommenterede den idræt således ” Den ser godt nok interessant ud, men her er altså lidt for koldt efter min mening”

Vi husker tydeligt, at Jørgen var i sit es når græsset var grønt, solen stod højt på himlen, fodboldbanen var klar til kamp, så tog han sin ”advokat” cigar frem, så var det en rigtig god dag uanset kampens udfald.

Jørgen var utrolig pligtopfyldende, han tog meget gerne et smut forbi DDIs kontor efter arbejdstid og tilbringe et par timer – til tider hele aftenen – for at holde sig ajour med opfølgningen af de forskellige opgaver.

Man kunne altid komme til Jørgen, hvis man havde brug for at få vendt nogle ideer og diskutere dem igennem med ham. Han var rigtig god til at komme med konstruktiv feedback og sine synspunkter på det.

Døveidrætten har på mange måder mistet en virkelig ildsjæl og man kan uden tvivl mindes Jørgen som ”Mr. DDI”, for han var så dybt involveret i døveidrætten, at han vidste hvad der foregik både i DDI og rundt omkring i klubberne. Jørgen havde tæt kontakt med klubberne, der altid kunne trække på Jørgens viden og ”knowhow” indenfor de forskellige områder såvel elite- og breddeidrætten. Han var en stor støtte for ”KI” i Nyborg og sørgede for at de unge på Nyborgskolen blev introduceret for foreningsarbejdet gennem ”KI” og vi ved også, at af mange af disse unge i dag er aktive i klubberne rundt om i Danmark.

Der skal ikke glemmes hans store engagement i skolemesterskaberne, der senere blev til Børne og Ungdomsmesterskaberne ”BUM”, hvor han faktisk var primus motor ved hvert eneste arrangement.

Vi har oplevet det samme, som mange af døveidrætsudøverne har, nemlig at Jørgen altid var tilstede ved hvert eneste Forbundsmesterskab ”FM”, der senere blev til Danmarksmesterskaberne ”DM” , uanset hvilket idrætsgren det drejede sig om. Selv ved de hedengangne indendørsfodboldstævner kunne man finde ham, ikke som spiller, men han hjalp gerne til, ingen opgave var for stor eller for lille til ham.

Jørgen så frem til sin pensionisttilværelse, hvor han planlagde at rejse rundt i Danmark og kigge på tog, som var hans private store hobby og få mere tid til at pusle med sin have hjemme i privaten.

Desværre blev han ramt af alvorlig sygdom, som han kæmpede bravt imod, for han VILLE blive rask igen og gennemføre sine planer. Dette skulle så ikke blive tilfældet.

Jørgen sov ind efter længere tids sygdom den 25.december 2017. Han blev 68 år gammel.

Æret være hans minde.

Nedenstående er et udpluk af billeder, som DDI har modtaget som en del af Jørgen Jørgensens bo, som har med døveidrætten at gøre. Kvaliteten er ikke i top, da de er scannet.  Disse billeder er fra Jørgen Jørgensens tid som fodboldleder i DDI og Døvania.

JJ-1.jpg

JJ-2.jpg

JJ-3.jpg

JJ-4.jpg

JJ-6.jpg

JJ-7.jpg

JJ-8.jpg
 

20 marts 2019

Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) har den store glæde at udskrive DM i bowling for døve anno 2019. Dette års DM vil foregå i Odense Bowlinghal fra 8. juni til og med 9. juni. Der...

13 marts 2019

Vores kvindelige futsallandshold søger nye spillere til truppen, som har lyst til at være en del af fællesskabet og samtidig øge konkurrencen på holdet.

 

For at...

27 februar 2019

Lørdag den 23. februar blev DM i futsal afviklet på Castberggård.

For første gang siden 2015 var fire hold tilmeldt, og der var lagt op til et spændende mesterskab...