Nederlag efter tæt opgør mod Holland

De danske futsalkvinder spillede i går aftes deres sidste gruppesspilskamp mod Holland. Kampen havde afgørende betydning for Danmarks videre chancer i slutrunden. For at have forhåbninger om at komme i kvartfinalen, skulle Danmark bruge en sejr over Holland. Eftersom begge hold havde tabt deres indbyrdes kampe mod England og Rusland, var det derfor en vigtig kamp om at gå videre fra puljen som nummer tre.

Allerede fra kampens start kunne man mærke at der stod meget på spil for begge mandskaber. Hollænderne ville frem på danskernes banehalvdel og viste stor aggresivitet. Efter 10 minutters spil lykkedes det hollænderne at slå hul på det danske forsvar. Holland satte et kontra i gang fra venstre side og kom til skud. Målvogter Dorthe Jensen fik pareret det første skud, hvorefter bolden endte inde i målfeltet, og en hollænder kunne score på returbolden.

Blot ét minutter efter fik Holland igen sat et nyt kontra i gang. Denne gang blev bolden rettet af, da Nana Marie Søltoft prøvede at blokkere skuddet. Desværre havnede bolden i det danske mål, og et selvmål bragte hollænderne foran 2-0.

Med syv minutter tilbage af 1. halvleg fik Holland igen trillet en bold i nettet på det danske mål, og med en 3-0 føring syntes et comeback fra Danmark som en svær opgave – men med det samme satte danskerne presset op. Der skulle kun gå under ét minut efter Holland var kommet på 3-0, til at Maria Buch Klausen satte bolden i kassen og reducerede til 3-1. Med fire minutter tilbage inden pausen spillede de danske kvinder sig igennem det hollandske forsvar, og Sarah Lind Nielsen placerede køligt bolden under den hollandske keeper. Pludselig var Danmark tilbage i kampen!

 

Efter pausen fortsatte begge hold kæmpe og presse frem og tilbage på banen, og kampen var meget jævnbyrdig. Danskerne havde ved flere lejligheder mulighed for at få udlignet. Dog var heldet ikke med Danmark og 2. halvleg forblev en målløs affære. Ved slutfløjtet kunne de hollandske piger bryde ud i sejrsjubel.

 

DSC_7847.jpg

 

Assistenttræner Nassor Salim fortæller dagen derpå:

“Vi var helt klart bedre forberedt før kampen i går, end kampen mod England. Det var bare super uheldigt at Holland startede med at scorer 3 mål i træk. Sådan er det i futsal. Nogen gange går det virkeligt hurtigt – og pludselig er man bagud. Dog skal spillerne have stor ros for det flotte comeback, og jeg synes vi fik kæmpet os godt tilbage i kampen. Det var som om at vi mistede nervøsiteten efter hollændernes trejde mål, og vi begyndte at få angrebet til at fungere. Efter vi kom op på 3-2, var det ærgerligt at vi ikke lige havde heldet til at få det sidste til at lykkedes.

Når det så er sagt, så kunne vi godt mærke at vi var ramt på vores smalle trup. Holland havde flere på bænken, og kunne skifte oftere ud end os.  Det betød at de havde mere energi hele kampen igennem, og det betød selvfølgelig også noget i det lange løb. Ellers så synes jeg at niveauet var højt hos de danske spillere. En spiller som Anni Villadsen kunne have været med til at bringe det sidste til spillet, som måske havde gjort den sidste forskel. Men man kan altid være bagklog.”

 

DSC_7803.jpg

 

Danmark skal spille to kampe mere ved dette års EM i Futsal. Den næste kamp bliver mod Frankrig i morgen kl. 16:30 dansk tid. Vinderen af kampen i morgen skal spille placeringskamp om 9.-10. pladsen. Taberen af kampen i morgen skal spille placeringskamp om 11.-12. pladsen.

 

Vi sender Danmarks to sidste kampe live fra Tampere på vores facebookside.

 

/NK

21 august 2019

European Deaf Sports Organisation har valgt den tidligere DDI-formand, Louise Peitersen, ind i deres bestyrelse.

Det sker efter at EDSO har haft et ønske om et mere...

15 august 2019

Landstræner for futsalkvinderne, Jesper Bang-Madsen, har i sommers valgt at opsige sin post. Det sker efter at Jesper har følt at det nu var tid til at prioritere andre ting....

12 august 2019

Sidste nyt fra Taiwan.

 

Siden sidst har der været spillet TEAM. Danmark kunne ikke være med da holdet var på 4 herre og 1 dame. Men score i de 6 serie tæller med...