Nyt om ICSD´ situation pr. Juli 2018

Hovedbestyrelsen vil hermed orientere om den alvorlige situation omkring ICSD, efter at IOC (det internationale Olympiske Komite) har udsendt en pressemeddelelse om tilbageholdelse af støtte til ICSD.

 

Vi havde sat en nyhed den 28. maj her på DDIs hjemmeside om ICSD’s præsident Valery Rukhledev, der er blevet anholdt og sat i husarrest, idet de russiske myndigheder har mistanke om, at Valery Rukhledev har en andel i en bedragerisag, hvor det russiske døveforbund er involveret.

 

Mange af ICSD’s medlemslande er begyndt på at reagere på det til trods for, at ICSD’s bestyrelse har indsat deres vicepræsident Chen som konstitueret præsident under Valery Rukhledevs husarrest og appelleret til at støtte op omkring Chen samt mindet medlemslandene om devisen ”man er uskyldig indtil det modsatte er bevist”.

 

Efter at IOC’s udmelding om følgende tilbageholdelse af økonomisk støtte og udelukkelse af Valery Rukhledev fra møder med IOC og IOC’s medlemslande er en række ICSD-medlemslande begyndt på at samle tilkendegivelser fra mindst 1/3 af det samlede antal medlemslande fra mindst to regioner til at lægge yderligere et pres på ICSD’s bestyrelse til at indkalde til en ekstraordinær kongres med henblik på at diskutere ICSD’s fremtid og bestyrelse. IOC havde også meldt ud, at tilbageholdelsen af støtte vil afhænge af Ruhkledevs rolle i ICSD.

 

DDI synes, at det er godt, at IOC efter deres seneste IOC-møde har taget initiativ til handling som modsvar til ICSD’s håndtering af sagen. Derfor vil DDI fortsætte med at støtte op omkring opfordringen til indkaldelse til en ekstraordinær kongres snarest som muligt af hensyn til omverdenens syn på ICSD og forbundets arbejde for international døveidræt, idet man frygter at sagen vil skade ICSD’s troværdighed og navn.

 

ICSD havde derefter udsendt en meddelelse om, at ICSD’s bestyrelse skal have et møde i Armenien til september, og at ICSD skal have et møde med IOC bagefter.

 

Her er DDI ikke helt tilfreds med meddelelsen, idet det er tegn på at ICSD vil trække tiden ud samt prøve at undgå en ekstraordinær kongres. Det er DDI’s ønske, at ICSD skal lytte til medlemslandene og indkalde til en ekstraordinær kongres, og det er samtidig DDI’s klare fornemmelse, at

* ICSD slet ikke er interesseret i at lytte til medlemslandene

* ICSD endnu ikke har fået styr på ICSD’s økonomi indenfor de seneste 4 år

* Valery Rukhledev ikke vil trække sig tilbage, fordi han bruger den økonomiske situation som en slags undskyldning for at blive som præsident.

 

DDI ser gerne at den ekstraordinære kongres snart som muligt bliver afholdt i efteråret 2018 – for at den internationale døveidræt skal fortsætte den gode måde – fx planlægning af Deaflympics 2021.

DDI vil komme med en opdateret nyhed om ICSD i efteråret, så snart der høres noget mere.

 

Sportslige hilsner fra 

Louise Peitersen, formand

Hovedbestyrelsen

 

21 juni 2019

Dansk Døve-Idrætsforbund har fået et par henvendelser om ikke vi skulle arrangere en kombineret skirejse med Vinter Deaflympics i Italien. Vi synes idéen er rigtigt god, men vi...

09 juni 2019
Danmark formåede desværre ikke at gå videre til kvatfinalen. Holdet har...
08 juni 2019

Skuffelsen var til at tage og føle på da slutfløjtet lød i Danmarks sidste gruppekamp mod Irland. Danmark tabte 0-3 og missede derfor muligheden for at spille sig videre til ...