VM-guld fejres på Københavns Rådhus

Idag har Københavns Kommune officielt inviteret GULD-landsholdet og Dansk Døve-Idrætsforbund til fejring med de berømte rådhuspandekager på Københavns Rådhus.
 
Pressemeddelelse fra Københavns Kommune:
 
Det danske kvindelandshold i døvehåndbold strøg helt til tops ved VM i Brasilien. Efter en knusende finalesejr over Tyrkiet med hele 20 mål var guldet sikret til Danmark. Guldvindernes flotte præstation hyldes på Københavns Rådhus torsdag den 16. august kl. 12.30, hvor overborgmester Frank Jensen (S) ønsker tillykke og byder på rådhuspandekager.
 
”En virkelig imponerende sejrsrække kulminerede med en meget velfortjent guldmedalje til kvindelandsholdet i døvehåndbold. Kæmpe stort tillykke til holdet med triumfen. Jeg glæder mig til at fejre VM-guldet på Københavns Rådhus,” siger overborgmester Frank Jensen (S).  Helt tilbage i 2001 vandt kvindelandsholdet guld ved Døves Verdenslege i Rom. Siden da har holdet ikke vundet større turneringer. Vendepunktet kom for to et halvt år siden, hvor holdet igen blev samlet i en kombination af nye unge talenter og rutinerede spillere under et dygtigt trænerteam. Ingen havde dog før afgang til Brasilien forventet, at holdet ville snuppe VM-guldet allerede i år. 
”Landsholdets triumf ved VM i Brasilien er blandt de allerstørste præsentationer i dansk døveidrætshistorie. Derfor glæder det os meget i Dansk Døve-Idrætsforbund af få mulighed for at hylde landsholdet på Københavns Rådhus på linje med de andre danske sportsstjerner af samme kaliber. Det er fortjent”, siger sekretariats- og elitechef i Dansk Døve-Idrætsforbund, Joachim Thor Krøyer. 
 
Tilmelding og yderligere information
Kommunikationskonsulent Tildde Sønder Vindfeldt, f28s@okf.kk.dk  +45 2538 0516.
Pressekontakt til overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, tlf. 3147 9497. 
 
Program
  • Torsdag den 16. august klokken 12.30-13.25 i Magistratsalen, Københavns Rådhus.
  • Pressen møder ved hovedindgangen til Københavns Rådhus kl. 12.15 – medbring pressekort. Der er presseområde i Magistratsalen.
  • Velkomsttale ved overborgmester Frank Jensen kl. 12.30. 
  • Tale ved landstræner for det danske døve kvindelandshold Helle Brixen kl. 12.35.
  • Fotografering af landsholdet og overborgmesteren kl. 12.40.
  • Reception med rådhuspandekager kl. 12.45-13.25. 
 
Fakta
  • Anni Villadsen blev kåret til bedste spiller til VM, Tanja Sørensen blev turneringens bedste målmand, og landsholdet fik FAIR-PLAY prisen.
  • Næste store mål for holdet er EM Håndbold 2020 i København. 
/JTK
26 september 2018

Hver gang trænerteamet kommer hjem søndag eftermiddag efter samling med landsholdet, så er vi altid høje på oplevelser og fuldstændig drænet for energi. Det samme er gældende...

20 september 2018

D. 29. september 2018 spiller Danmark mod Serbien om en billet til EM i Grækenland til næste år.

I halvlegspausen vil der være lodtrækning med mange lækre præmier. For...

19 september 2018

Der er kommet information fra ICSD om det kommende Vinter Deaflympics 2019:

Det italienske døve-idrætsforbund; Federzione Sport Sordi Italien (FSSI), der værter for...