VM i Brasilien - En fantastisk venskabskamp mod og med Ecuador

Da vi var med til mødet med OC og TD d. 17. juli, vedtog vi ændringen for kampplanen, som betød at Ghana og Ecuador udgik fra VM-turneringen. Ghana udgik fordi de nåede aldrig frem til turneringen, og Ecuador udgik, fordi de kun kom med 5 spillere, da 3 andre spillere var forhindret i at rejse med, samtidig med at til deres først kamp kom en af deres spillere til skade, hvilket betød at de ikke havde spillere nok til at kunne gennemføre de kommende kampe.

Til mødet tog den danske trænerteam initiativet til at tilbyde en kompensation til Ecuador, så de stadigt ville få noget ud af VM. Dette initiativ gik ud på at spille venskabskampe mod nogle af deltagerlandene, Danmark tilbød samtidig at være det første land til at spille mod dem. Ecuador hold havde som sagt ikke mange spillere, derfor tilbød Danmark igen at udlåne nogle spillere samt Matilde og Ditte fra danske lederteam til Ecuador, således de kunne stille op fuldtalligt til alle venskabskampe.

Derfor skriver vi, at det er en venskabskamp MOD og MED Ecuador. Venskabskampen blev spillet d. 18. juli kl. 14.00 (19.00 i DK), det endte med Ecuador vandt over Danmark med 12-8, men resultatet var ikke det vigtigste, det var at alle skal have det godt og sjovt, og at Ecuador skal have en god oplevelse med til hjem.

Om selve kampen fortæller Søren Brixen, assistenttræner:

”Håndbolden skaber unikke oplevelser og venskaber på tværs af verdensdele.

Den 3. kampdag i Brasilien blev en helt anderledes oplevelse. Udenfor det officielle program lavede vi en venskabskamp med Ecuador. Målet var at give Ecuadorspillerne en rigtig god oplevelse, efter de havde fået “klø” af Rusland med 34 - 1. Ecuador er tydeligvis ene nybegyndere og samtidig kun 5 spillere. Så i stedet for at “køre dem over” ligesom Rusland, lånte vi Ecuador 4 spillere - og alle fik en super oplevelse.

Dansk Døve-Idrætsforbund har fået nye bedste venner i Sydamerika, nemlig landsholdet fra Ecuador. Ecuadors spillere vandt kampen sammen med de 4 danskere og de fik en oplevelse de sent vil glemme. Jeg har som håndboldleder aldrig før oplevet så taknemmelige ledere, som dem fra Ecuador efter kampen. Der blev taget billeder og knyttet venskaber på kryds og tværs flere timer efter kampen.

Konkurrencen i idrætten er en god motivationsfaktor i mange tilfælde og vi elsker den, men den dur ikke altid. Derfor er vi glade for vi fik ledelsen ved dette VM til at lave denne kamp udenfor det officielle program. Sikke en god oplevelse. Udover konkurrencen - er det lige præcist det, håndbold kan. Vi går meget glæde i seng med en helt unik stor oplevelse rigere.”

 

Du kan se de glade billeder fra venskabskampen her.

 

Danmarks næste kamp er d. 19. juli kl 18.00. (23.00 i DK) Følg os, og hep på os!

 

Alle kampe kan ses i live her på youtubekanal eller på denne facebook-side. På de samme link kan du gense alle danske kampe og de andre kampe.

 

/AK

17 februar 2019

Fodboldlandsholdet har brugt weekenden på Castberggård, som den sidste af to udtagelses-samlinger, før landstræneren udtager truppen som skal repræsentere Danmark til EM 2019 i...

15 februar 2019

08 februar 2019

Så skal DDI igen uddele årets priser - denne gang for året 2018. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal...