VM i Brasilien - Kampreferatet af Søren Brixen og pigerne fortæller

I går kæmpede Danmark med Rusland i semi-finalen om en finaleplads i dag. Danmark har trukket den lang strå med en storsejr på 25-7 over Rusland, hermed er klar til finalen i dag mod Tyrkiet!

Efter kampen har vi inviteret 3 piger fra holdet til at fortælle om deres oplevelse i VM på videoen. Vi har desuden oversat tegnsprog til teksten, som du kan læse herunder:

Katrine: Vi er til VM i Brasilien!

Hvordan føles dét, Rikke?

Rikke: Det er SÅ fedt! Det er virkelig en ubeskrivelig følelse. Man kan ikke forklare hvordan det føles at være her - man skal være her selv, for at forstå hvordan det føles. Både nationalt, og dét at møde at andre lande, forskellige kulturer og danne nye venskaber.

Louise: Og vores sammenhold - det er jo fantastisk! Vi bliver bare stærkere og stærkere, og lærer hinanden bedre at kende. På banen er der også plads til forskelligheder, lige meget hvad vi gør, så vinder vi alligevel. Det gælder både fysisk og mentalt, og det er vi blevet stærkere af, dét hele køre bare! Selvfølgelig kan der være nogen udfordringer, men vi lærer af dem og bliver stærkere fremadrettet.

Katrine: vi har spillet noget fantastisk håndbold og vundet alle kampe indtil nu. Og hvad skal vi så lave i morgen?

Fælles: FINALE!!!

 

Søren Brixen har desuden skrevet et kampreferat:

”Danmark er i VM finalen.

Stemningen på vej hjem i bussen til hotellet var høj - mega høj. I morgen kl. 16.00 lokaltid - 21.00 dansk tid, skal vi spille VM finale. Kulminationen på 2,5 års forberedelse.

Både spillere og ledere havde glædede sig meget til semifinalen i dag. Den anden sidste kamp og vi havde en god fornemmelse af, at vi kunne spille med alle mand og dermed sparre nogle kræfter til dagen hvor medaljerne skal fordeles.

Som i kampen mod Tyrkiet fik vi ikke nogen flyvende start. De første 7 - 10 minutter var Russerne med i kampen, målscoreren var 1-2, 2-2. Vi lavede for mange tekniske fejl i angrebet og spillerne virkede ukoncentreret i forsvaret. Det var dog tydeligt at se, at det var os som havde overskuddet og stille og roligt blev der endnu engang opbygget en stor føring via godt kontraspil. Tanja Sørensen var igen en klasse for sig i målet og vi gik til pausen med en føring på 13 - 5.

I anden halvleg spillede vi igen helt bredt - så alle fik godt med spilletid, uden det på nogen måde gik udover rytmen på holdet og vi vandt kampen 25 - 7. Det danske hold er uden tvivl det hold, som er i bedst form. Vi glæder os til at vise det igen i morgen i finalen mod Tyrkiet. Vores mål før VM var at vinde medalje. Nu er det at vinde guld.”

 

Du kan se billeder fra kampen mellem Danmark og Rusland her. 

Danmarks næste kamp er idag d. 21. juli kl 16.00 (21.00 i DK), vi skal spille mod Tyrkiet. Følg os og hep på os!

Alle kampe kan ses i live her på youtube-kanal eller/og på denne facebook-side. På de samme link kan du gense danske kampe og de andre kampe fra VM i Brasilien.

 

/AK

21 august 2019

European Deaf Sports Organisation har valgt den tidligere DDI-formand, Louise Peitersen, ind i deres bestyrelse.

Det sker efter at EDSO har haft et ønske om et mere...

15 august 2019

Landstræner for futsalkvinderne, Jesper Bang-Madsen, har i sommers valgt at opsige sin post. Det sker efter at Jesper har følt at det nu var tid til at prioritere andre ting....

12 august 2019

Sidste nyt fra Taiwan.

 

Siden sidst har der været spillet TEAM. Danmark kunne ikke være med da holdet var på 4 herre og 1 dame. Men score i de 6 serie tæller med...