Vred, Nej. Skuffet, Ja. Ked af det, Ja.

En mærkelig overskrift, men det beskriver faktisk meget godt hvordan jeg har det som landstræner. Rammerne var der. DDI havde sørget for at alt udenom kampen var fantastisk. Små 300 tilskuere var mødt op for at støtte det danske hold. Vejret var rimeligt for en efterårsdag. Vores samlinger op til kampen havde været gode, træningskampene viste hvad vi lige skulle ændre før kampen. Så alt var sådan set på plads.
 
Spillerne virkede klar, alle vidste hvad vi skulle, hvad vi ville og hvorfor vi ville det. Så nu var det 90 minutter med alt hvad vi har trænet og alt det bedste vi havde i os, og så skulle vi slå Spanien. Sådan ved du og mange andre allerede at det ikke gik kære læser. Det gik ikke sådan fordi vi blev ramt af noget som ingen kan træne sig ud af og ingen kan gardere sig imod. Korte øjeblikke i en fodboldkamp hvor en spiller tager en forkert beslutning, et kort øjeblik hvor man er fraværende og vupti, så kan vi hente bolden i vores eget net. Vi var bagud 2-0 efter et kvarter, og resten af kampen var faktisk op ad bakke, selv om vi og spillerne gjorde hvad vi kunne for at ændre på dette. Vi kom godt igen og fik scoret til 1-2. I pausen lavede vi nogle taktiske ændringer og vi kom ud til anden halvleg klar på hvad vi skulle. Vi er lige ved at komme på 2-2, men får desværre ikke scoret og på Spaniens næste angreb er vi igen i drømmeland og de kommer i stedet foran 3-1. Vi ændre igen på vores taktik og bliver nu meget offensive, dette vil altid koste lidt i vores egen ende og et par gange kan Spanien også øge ekstra, men vi får afværget. Og vi er ved flere lejligheder tæt på at score og bringe os ind i kampen igen. Vi får desværre ikke udbytte af vores anstrengelser og i stedet scorer Spanien til 4-1 og lukker kampen.

Hvorfor er jeg så ikke vred?? Fordi min holdning er at hvis vi kan se hinanden i øjnene og sige at vi gjorde vores bedste, så er det godt nok. Jeg kan ikke bede nogle om at give holdet mere end deres bedste. Og de fejl vi får lavet, laver de også på Danmarks A-Landshold, i Superligaen, Bundesligaen osv.

Hvorfor er jeg skuffet og ked af det?? Det er jeg på spillernes vegne, de ville det her. De var opsatte på at vise sig selv og alle som kom og støttede at udviklingen på holdet er støt stigende, og det var tydeligt for mig hvor skuffede de var efter kampen. Det her gjorde ondt på dem. Og når det gør ondt på mine spillere gør det ondt på mig.

Jeg er til gengæld meget meget stolt over dette hold, de kæmper, de giver ikke op, de står sammen og de arbejder for hinanden også selv om det gør ondt når ens holdkammerat laver en stor personlig fejl. Men alle hjælper med at løfte hinanden. Spillerne opfører sig pænt over for dommerne, også selv om dommerne nogle gange lave nogle meget store fejl, så spiller spillerne videre og kæmper. Jeg er stolt af at dette hold er et hold som DDI kan være stolt. Klubberne kan være stolte af deres spillere, jer tilskuere kan være stolte af disse vikinger.

Jeg vil gerne på holdets vegne takke DDI for det flotte arrangement rundt om kampen, Jeg vil gerne takke vores sponsorer for støtten som gør det muligt at arbejde med dette fantastiske hold. Jeg vil gerne takke alle de frivillige som hjalp til og en speciel tak til: Navigator - Frontrunners fra Castberggaard - Tak til Nirupan, Mohamed, Ester, Majdi, Kokou, Nicklas, Emil og Roy.

Vi har heldigvis 2 skud mere i bøssen, og vi er klar.

Per Sørensen
Landstræner for DDIs herrelandshold i fodbold

DK 21.jpeg

12 december 2018

Dansk Døve-Idrætsforbund og OK har lavet en forlængelse af sponsoratet til og med 2021, og med option for forlængelse frem til 2025.

Joachim Thor Krøyer, sekretariats-...

11 december 2018

10 december 2018