Om DDI

Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) er et selvstændigt tværgående forbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) gennem vores specialforbund Parasport Danmark. Døveidrætten er organiseret med et selvstændigt forbund, da den er væsentlig forskellig fra såvel hørendes idræt som handicapidrætten pga. vores sprog og kommunikation, dansk tegnsprog. Dog er flere af vores hørehæmmede medlemmer i dag integreret ude blandt hørende jævnaldrende, som dagligt klarer sig med talesprog – de fleste dyrker også idræt . Det er vigtigt for os at understrege, at forbundet ikke stiller nogen krav til, at man skal kunne tegnsprog for at være en del af fællesskabet. Mange vælger dog alligevel at lære det hen ad vejen af egen vilje og nysgerrighed – til stor fordel for både den enkelte som for fællesskabet.

DDI tilbyder alle med høretab muligheden for at møde andre ligestillede omkring idrætten og det aktive foreningsliv. Hos os og i vores medlemsklubber kan du dyrke idræt efter dine behov og på forskellige niveauer. Vi favner både bredde- og eliteidrætten, hvilket vil sige, at vi både har tilbud til dem, som mest af alt ønsker at være aktive og sociale i deres fritid, men vi har også tilbud til dem, som ønsker at være seriøse med deres idrætsgren. Det kan være, du drømmer om muligheden for at deltage i internationale turneringer for døve fx EM, VM og Deaflympics – sidstnævnte er OL for døve.

I lighed med Olympiske Lege og Paralympiske Lege for handicappede har døveidrætten en tilsvarende begivenhed under International Committee of Sports for the Deaf (ICSD). Det hedder Deaflympics og afholdes hvert 4. år. Det er godkendt af den Internationale Olympiske komite (IOC) med olympisk status, og der er et tilsvarende et Winter Deaflympics, som er forskudt med 2 år.